Nyheder

Hej kan du læse de seneste rejse-nyheder fra utravel, vores samarbejdspartnere og andre interessenter.

Sharm el Sheikh

Forvirring i Sharm-el-Sheikh, Egypten

Der hersker forvirring i lufthavnen i den populære egyptiske ferieby Sharm el-Sheikh, hvor turister vil hjem.

 

Ifølge det britiske luftfartsselskab EasyJet har de egyptiske myndigheder suspenderet tomme fly, som skulle flyve til Egypten og fragte strandede britiske turister hjem.

 

Egyptiske myndigheder oplyser, at årsagen er manglende kapacitet i lufthavnen.

 

- De egyptiske myndigheder har netop suspenderet britiske fly fra at flyve til Sharm el-Sheikh. Dette betyder, at otte af EasyJets ti planlagte flyvninger i dag ikke længere vil være i stand til at operere, skriver selskabet på dets hjemmeside.

 

Ifølge de egyptiske myndigheder var det planlagt, at 29 fly skulle fragte turister hjem fra det populære turistområde Sharm el-Sheikh til Storbritannien. Store grupper er samlet foran lufthavnen og venter spændt på nyt om, hvorvidt de kan få lov til at flyve hjem.

 

// Ritzau

Rinjani, Lombok

Vulkanen Rinjani i udbrud, Lombok, Indonesien

Tusindvis af turister er lige nu strandet på tre indonesiske øer. Det skyldes, at vulkanen Rinjani på ferieøen Lombok har sendt aske 3.500 meter op i luften.

 

Tre lufthavne i området er lukket, og adskillige luftselskaber har indstillet flyvningen til og fra Lombok og Bali. Derfor befinder turisterne sig i lufthavnene Ngurah Rai, Selaparang og Blimbingsari og ved ikke, hvornår de kan komme hjem.

 

I alt er 692 internationale og indenrigs flyafgange blevet aflyst, og mange af turisterne sover på bænke i lufthavnenes terminaler.

 

//Dagbladet Politiken

New York, USA

Skuddrama på Manhattan, New York, USA

En mand er død og to såret under et skyderi i storbyen New York. Det er sket i området Midtown Manhattan.

 

Episoden fandt sted klokken 6.15 lokal tid (klokken 12.15 dansk tid), kort inden morgentrafikken satte ind.

 

Blandt ofrene er en 43-årig mand blevet erklæret død, da politiet ankom til stedet. De to sårede er ligeledes mænd i fyrrerne. De er begge bragt til Bellevue Hospital, og deres tilstand betragtes fortsat som kritisk. Den ene, en 45-årig mand, er ramt i nakken og maveregion, mens den anden, en 48-årig mand, er ramt i benet.

 

Gerningsmanden slap efter skyderiet væk fra stedet og er fortsat på fri fod. Vidner fortæller ifølge Daily News New York, at tre mænd blev set flygte fra stedet i et sølvfarvet køretøj umiddelbart efter episoden.

 

Flere vidner fortæller til ABC News, at de oplevede en situation på den nærliggende McDonalds-restaurant, som kunne have udviklet sig til skyderiet.

 

Politiet har afspærret flere gader i Midtown Manhattan, og flere busruter i området er omlagt.

 

// Dagbladet Jyske Vestkysten